февруари 2018

Официални срещи
 

На 06.02.2018 г. се състоя официална среща на г-н Веселин Кошев и членовете на  ръководството на нашата Асоциация г-н Георги и Димитър Бижеви с Посланика на Пакистан Н. Пр. Г-н А. С. Бабар ХАШМИ.

 

На 20.02.2018 г. е проведена официална среща на г-н Веселин Кошев и члена на ръководството на Европейската Индо Азиатска Асоциация за бизнес, култура и приятелство г-н Жорж Риаши и Посланика на Ливан Н. Пр. Д-р Туфик Жабер.

 

На 28.02.2018 г. се проведе официална среща на г-н Веселин Кошев с Н. Пр. Г-жа Пууджа Капур Посланик на Индия в България.

 

На 01.03.2018 г. се състоя офциална среща на г-н Веселин Кошев с Посланика на Египет  Н. Пр. Моайад Фаталах Елдали и търговското аташе на посолството г-н Мохамед Мохсен АМИН.

Всички срещи преминаха при изключително доброжелателна атмосфера и бяха посветени на усилията на нашето ръководство и бизнес структури за разширяване на икономическите и политически контакти. Набелязани са конкретни идеи и планове за подобряване на политическите и икономически контакти между екипите на посолствата и нашите бизнес структури, обсъждат се посещения на разменни начала, възможности за откриване на нови Почетни консулства и последователни стъпки за постигане на конкретни резултати.

 

 

Официално посещение в Косово и Албания 22 – 26.02.2018

Официална делегация на Европейското движение за демокрация, Алианс Франс България и Европейската Индо Азиатска Асоциация за бизнес и култура посети Косово и Тирана. Делегацията бе водена от г-н Веселин Кошев и включваше членове на ръководството г-н Горчо Пасев , г-н Георги Бижев, г-н Кирил Антов, г-н Иван Делибосов, г-н Димитър Бижев, г-н Теодор Антов и г-жа Златка Иванова.

Делегацията проведе срещи с министъра на финансите г-н Fatmir Gashi и неговия екип, както  и министъра на отбраната г-н Rrustem Berisha на Косово. Посещението бе блестящо организирано от нашия партньор и съпрезидент Н. Пр. Агим Шахини, Председател на Асоциацията на косовския бизнес и Почетен консул на САЩ и с любезното съдействие на г-н Pelumb Kalaba.

Българската делегацията проведе работна среща с нашия партньор и съпрезидент г-н Александър Гурбаджа – отговорник за Албания и Черна гора и неговата съдружничка г-жа Marsela Mojsja.

По време на многобройните срещи и разговори бяха набелязани конкретни идеи и споразумения за развитието на икономическите отношения между нашите бизнес структури и партньорите ни от двете страни.

Бе подписано и предварително споразумение за побратимяване на гр. Габрово и гр. Востри.